luni, 6 iulie 2015

Odiseea - intoarcerea in Ithaca

Doar zile mai sunt pana cand il vom vedea pe Elias. Al treilea copilas, chiar si acum imi vine greu sa cred ca port o burta maaare si rotunda. Ma bucur de aceste ultime zile, au ceva special, un fel special de bucurie "pre-partum", o liniste aparte. Totul e pregatit, totul e asezat, a ramas doar asteptarea.

La inceputul sarcinii am trecut prin valuri de frici, credeam ca existenta noastra va fi scoasa din coerenta si echilibrul obisnuit. Si a fost, dar fractalul vietii noastre de familie a gasit pana acum modele tot mai frumoase de a se reaseza, de a se recrea, de a creste. Am rezolvat frustrari prin care am trecut la prima sarcina, cand fiind foarte tanara, privirile piezise ale tuturor m-au apasat si s-au transformat in rusine. Eram in anul 2 de facultate, sesiunea in luna a 8-a nu a fost tocmai o veselie. Am amintiri amarui de atunci, dar acum ma uit la Eva si sunt atat de mandra de ea, de noi.

Am invatat ca si la 35 ani, corpul meu poate gestiona cu brio transformari chiar atat de importante cum este sarcina. Am fost mai in forma, mai activa in sarcina aceasta decat in primele si am luat cele mai putine kilograme. Nu am avut greutati, in orice caz nimic demn de mentionat. Chiar si acum, la 39 saptamani, inca mai pot merge la birou, cumparaturi, la festivalul de Jazz, sa fac yoga (rutine speciale ptr. gravide, nu chiar orice), daca nu m-ar incomoda dimensiunea burtii, aproape as putea sa uit ca sunt insarcinata.

Nu vreau sa vorbesc anticipator despre etapa nasterii. Gandurile mele despre ea sunt continute in mintea si inima mea, ma focusez sa realizez ceea mi-am propus. Nu simt nevoia sa merg catre exterior cu aceasta proiectie, imi doresc ca totul sa convearga inspre tel, firesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu