joi, 18 februarie 2016

Activitati la 7 luni



Sa te ocupi 24 ore/zi de un bebe ca Elias insemna mult fitness! Ceea ce nu este rau deloc pentru conditia fizica a mamei, dar solicita multa atentie, rabdare si chiar creativitate.

De pe la 6.5 luni sta bine in fund nesprijinit, insa nu se mai multumeste cu aceasta pozitie decat pentru scurta vreme. In acea scurta vreme (5-15 minute) uneori citim cate o carticica cu o poveste simplificata (dar nu are mereu rabdare sa priveasca imaginile din carte, de inteles povestea nu cred ca poate fi vorba deocamdata) sau rontaie carticele cu imagini de legume si fructe, mai trage de cate o jucarie senzoriala Lamaze. Ca baietel ce este, au inceput sa il fascineze jucariile cu roti, pe care le imping eu incolo si incoace demonstrativ in fata lui. Le urmareste cu mare atentie si incearca sa faca la fel.

Mai mult decat joaca in sezut, Elias doreste sa stea in picioare, sa mearga, sa exploreze TOT. Dar TOT! Sta bine in picioare sprijinit si paseste sustinut de cateva saptamani deja. Cu rotobilul exploreaza independent prin casa, dar mai mult ii place sa umble tinut de noi, caci contactul  uman este esential pentru aceasta mica persoana. Asadar activitatea noastra principala este pasitul dintr-un colt in altul al casei si exploratul fiecarui ungher.


Reusim sa ne mai ocupam cateva minute si cu o improvizata cutie cu surprize: un lighenas de plastic in care pun mai multe obiecte uzuale baby friendly, pe care sa le exploreze.


Cu diversificarea inaintam incet, dar sigur. Manuieste singur bucatile de mancare din ce in ce mai bine, mesteca mult mai ok, dar cantitativ - spre disperarea mamei care vrea sa umple copilul - ajunge inca in stomac destul de putina hrana. Imi doresc sa evoluam de la nivel molecular la ceva mai consistent si sa putem incet sa ii inlocuim o masa sau chiar doua cu solide.


Spre stupoarea mea in seara asta a rontait foarte relaxat o frunza de praz. Nu parea sa simta faptul ca este iute deloc.

Cam atat va relatam acum, caci suntem in prag de noi achizitii (tentative de tarat, mers de-a busilea si ridicat singur in picioare) si somnul este destul de prost noaptea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu